Visszautasítjuk a durva uniós költségvetési zsarolást

2019. 01. 17.

„A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti többsége újabb durva politikai nyomásgyakorlási eszközt vezetne be a Soros-tervet elutasító, bevándorlásellenes tagállamok polgáraival szemben. Az EP javaslata az uniós fejlesztési források elvonásával büntetné a Soros-tervet elutasító, bevándorlásellenes országokat” – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő azt követően, hogy az EP megszavazta a jogállamiság általános hiányosságai és az uniós költségvetés védelméről szóló jelentését.

Brüsszel újabb durva támadást indított a tömeges illegális migráció ellen fellépő tagállamokkal szemben. A bevándorláspárti többség megközelítése szerint az illegális migránsokat befogadó tagállamokban rendben működik a jogállam, a bevándorlást elutasító országokban viszont veszélyben van a jogállam, és erre a hamis ürügyre hivatkozva pénzelvonással fenyegeti a Soros-tervet elutasító, bevándorlásellenes országokat.

A bevándorláspárti magyar ellenzék EP-képviselői politikai céljaik elérése érdekében támogatták a javaslatot, amivel szándékosan ártanak a hazájuknak, a magyar embereknek.

„Abszurd, ezért teljességgel elfogadhatatlan, hogy a javaslat szerint az Európai Bizottság önkényesen, a jogállamiság alapját jelentő normativitás figyelembe vétele nélkül, nyilvánvaló politikai szándékkal büntethetné a neki nem tetsző uniós országokat” – mutatott rá Deutsch Tamás, a Költségvetési és a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság tagja.

Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége még arra is kész volt, hogy támogassa a leginkább migránsbarát zöldek és a radikális baloldal javaslatát, mely az adóverseny gazdaságpolitikai eszközét is a jogállamiságot veszélyeztető intézkedésnek minősíti.

Az Európai Parlamentben ma megszavazott javaslatot várhatóan nem fogja elfogadni a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács, hiszen a Tanács Jogi Szolgálata az előterjesztést jogilag teljesen megalapozatlannak minősítette.

Magyarország kormánya minden körülmények között meg fogja akadályozni, hogy bármilyen uniós fejlesztési forrást jogszerűtlenül elvegyenek a magyar polgároktól.