Ujhelyi István az elhibázott brüsszeli szankciók pártján áll

2022. 09. 14.

„Ujhelyi István ma világossá tette: a magyar baloldal teljes mellszélességgel a magyar és európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll – reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Ujhelyi István mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Ujhelyi István ma újságíróknak nyilatkozva hazugságnak nevezte, hogy az európai szankciók rosszak lennének. „Ujhelyi István tagadja a valóságot, azt állítja, hogy az elszálló gáz- és energiaáraknak, tönkremenő kis-és középvállalkozásoknak nincs köze a brüsszeli szankciókhoz” – emelte ki Deutsch Tamás.

„A szankciók nyári elfogadásakor a Bizottság Oroszország térdre kényszerítését ígérte. Azt ígérték, hogy a szankciók Oroszországnak lesznek húsba vágóak, nem az európai embereknek. Azt ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. Ehhez képest a szankciók bevezetése óta az infláció vágtat, az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig gazdagabb. Európában válság és energiahiány fenyeget” – emlékeztetett Deutsch.

Mai nyilatkozatában Ujhelyi István ezeket a nyilvánvaló tényeket letagadta, a brüsszeli szankciók mellett tette le a voksát. Egyértelművé és világossá tette tehát: a magyar baloldal a szankciók pártján áll, nem pedig a szankciókkal sújtott magyarok mellett” – tette hozzá a delegációvezető.