Újabb nyomásgyakorlás a gyermekvédelmi törvény miatt

A baloldali európai parlamenti képviselők a Magyarországnak és Lengyelország járó uniós pénzek azonnali elvonását követelték az Európai Parlament szerda délutáni vitájában.  Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: a gyermekvédelmi törvény miatt ismét össztűz zúdult Magyarországra.

Hidvéghi Balázs a vitában elmondta: évek óta zajlik egy jogállamisági vitának álcázott politikai küzdelem, ami az értékeinkről szól. „A brüsszeli baloldal először a migrációt akarta ránk kényszeríteni, most pedig azt akarják, hogy beengedjük az LMBTQ propagandát az óvodákba és az iskolákba” – mondta el az EP-képviselő.

Hidvéghi szerint Magyarországot és Lengyelországot azért akarják megbüntetni, mert nem engednek a zsarolásnak. Kiemelte: súlyos tévedés aláásni a tagállami szuverenitást, és a tagállamokra egy baloldali, ideológiai kényszerzubbonyt erőltetni. „Sajnálatos, hogy mára már az állítólag független Európai Bíróság is partner egy föderális Európa létrehozásában” – tette hozzá a képviselő.

„Minden fenyegetés ellenére Magyarország és Lengyelország továbbra is kitart a józan ész politikája mellett. Meg fogjuk védeni a határainkat, meg fogjuk védeni a gyermekeinket, és meg fogjuk védeni az életmódunkat!” – zárta szavait a képviselő.