Hírek

Újabb LMBT diktátumot fogadott el az Európai Parlament

2021. 09. 14.

„Az Európai Parlament baloldali többsége folytatja ideológiai ámokfutását, és ismét olyan kérdésekbe szól bele, amelyekhez semmi köze. Ők akarják megmondani, hogy mit gondoljunk a családról, a házasságról, gyermeknevelésről” – mondta el Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő az LMBTQ személyek jogairól szóló állásfoglalás plenáris szavazását követően.

Az LMBTQ személyek jogairól fogadott el állásfoglalást az Európai Parlament a hétfő esti plenáris ülésén, amelyen a család és a házasság fogalmának egységesítésére, többek között a transzgender szülők jogi elismerésére szólít fel.

“Az állásfoglalás kerek-perec kijelenti, hogy a tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó. Ehelyett kötelesek elfogadni a legújabb brüsszeli őrültségeket. Demokratikus gondolkodású ember számára felfoghatatlan, mire gondoltak a dokumentum készítői” – kommentálta a határozatot Hidvéghi Balázs.

“Ott tartunk, hogy az Európai Parlament helyettünk akarja meghatározni, hogy mit tartsunk családnak, házasságnak, hogy hogyan neveljük a saját gyerekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben. De nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel, vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.