Hírek

Új kereskedelempolitikai szemlélettel az afrikai emberek helyben maradásáért!

2022. 06. 23.

Az Európai Parlament plenáris ülése az EU-Afrika kereskedelempolitika jövőjéről vitázott. „Biztosítanunk kell, hogy az afrikai emberek méltó körülmények között a hazájukban maradhassanak és saját fejlődésük érdekében, a kölcsönös előnyök szem előtt tartásával válhassanak az európai termékek és szolgáltatások, valamint a tudásalapú gazdaság piacává!” – fogalmazott Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője, a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (INTA) tagja.

A képviselő felszólalásában rámutatott: „Az Európai Unió és Afrika fontos és régóta fennálló politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatban van egymással. Olyan gazdasági szemléletre van szükség, amely Afrikát  nem pusztán segélyek, humanitárius adományok kedvezményezettjeként, hanem az EU gazdasági partnereként kezeli.”

A politikus rámutatott: “Ennek érdekében az Európai Uniónak kereskedelempolitikai eszközökkel is támogatnia kell Afrikát az életkörülmények javításában, annak érdekében, hogy az emberek ne akarják tömegesen elhagyni a kontinenst.”

„Az eddigi intézkedések egyik legkedvezőtlenebb hatása, hogy folyamatosan erősödtek az elmúlt években az Európát érő migrációs hullámok. Itt az ideje a változtatásnak, annak, hogy az Európai Unió a helyben maradáshoz szükséges körülmények megteremtésére összpontosítson” – zárta felszólalását Schaller-Baross Ernő.