Ugandában tárgyal Hölvényi György a migrációs válság elleni fellépésről

2018. 05. 07.

Hölvényi György európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Fejlesztési Bizottság hivatalos küldöttségének tagjaként ma Ugandába utazik, ahol az EP-képviselők az ország migrációval kapcsolatos intézkedéseit, valamint az uniós segélyprogramok végrehajtását tanulmányozzák a hét során.

A magyar néppárti politikus és a többpárti küldöttség a fővárosban tárgyalásokat folytat Ruhakana Rugunda ugandai miniszterelnökkel, valamint Hilary Onek menekültügyi miniszterrel. Hölvényi Észak-Ugandában találkozik a dél-szudáni polgárháború következtében az országba érkezett menedékkérőkkel, továbbá a képviselők ellenőrzik a menekültek támogatására helyben indított uniós finanszírozású segélyprogramok végrehajtását.

Háttér: Uganda számára fokozott gazdasági és humanitárius terhet jelent az országban tartózkodó 1.4 millió dél-szudáni menekült ellátása. Az ország stabilitásának megőrzése és a migrációs folyamatok kezelése érdekében hatékony európai és nemzetközi segítségnyújtásra van szükség a régióban, amely az EP-küldöttség tárgyalásainak fő témája lesz a program során.