Hírek

Teljesen világos: politikai indokok állnak a Magyarországnak járó pénzek visszatartása mögött

2022. 06. 23.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén a képviselők megvitatták a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz végrehajtását. Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője a vita után elmondta: „Elfogadhatatlan, hogy az EP baloldala továbbra is boszorkányüldözést folytat, sőt követeli, hogy ne fogadják el a magyar helyreállítási tervet.”

A képviselő hangsúlyozta: „Fontos, hogy az EP kövesse a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz végrehajtását. Viszont hazánk még meg sem kapta a jogszabály szerint nekünk járó pénzt. Továbbra is az unalomig ismételt kifogásokat halljuk, pedig teljesen világos: politikai ügy áll a huzavona mögött. Ezt az uniós gazdasági miniszterek egy ülésén már maga a Bizottság is beismerte.”

A képviselő emlékeztetett: „A korrupciós vádakat illetően legutóbb az európai ügyészség vezetője, Laura Codruța Kövesi mutatott rá, hogy Magyarország uniós viszonylatban mennyire elkötelezett az együttműködésre. Ezzel szemben az EP baloldala továbbra is zsarol. A lengyel terv jóváhagyása miatt még bizalmatlansági indítványt is kezdeményezne a Bizottság elnöke ellen.”

Győri Enikő aláhúzta: „Magyarország a háború frontvonalában van: erején felül támogatja az ukrajnai menekülteket és egyike azon tagállamoknak, amelyeket leginkább sújtanak a háború miatti gazdasági nehézségek. Örülnék, ha baloldali képviselőtársaim most a politikai viszálykeltés helyett erőiket az uniós egység erősítésére fordítanák.”