Támogatjuk az Európai Unió szervezett bűnözés elleni küzdelmét!

2023. 03. 16.

A szervezett bűnözés elleni küzdelem egy olyan terület, ahol az uniós együttműködés szükséges és jó dolog. Mi Magyarországon büszkék vagyunk arra, hogy otthont adhatunk a rendőrök képzéséért felelős uniós ügynökségnek, a CEPOL-nak, amely kiváló munkát végez”  mondta el Hidvéghi Balázs a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén.

Hidvéghi Balázs szerint, amikor szervezett bűnözésről beszélünk, az illegális migráció a probléma jelentős részét képezi. „Ide tartoznak egyrészt az EU-ba irányuló illegális migrációt szervező nemzetközi embercsempész hálózatok. Továbbá, azt is látjuk, hogy a veszélyes bűnözők és terroristák hogyan használják ki a határellenőrzések hiányát, hogy bejussanak Európába” – mondta el Hidvéghi. Hozzátette: az illegális migráció miatt számos európai nagyvárosban jelentősen romlott a közbiztonság, amely következtében megnőtt a nők és a zsidók elleni támadások száma.

Hidvéghi Balázs aláhúzta: biztosítanunk kell a törvények és a rend tiszteletben tartását. „A súlyos, szervezett bűncselekmények elleni hatékony rendőri fellépés – legyen szó embercsempészetről, kábítószer-kereskedelemről, csalásról vagy bármi másról – továbbra is kiemelt prioritásként kell, hogy szerepeljen a napirenden.”