A szervezett bevándorlás a bajban lévő emberek becsapása

2018. 06. 13.

„A menekültek és a migránsok helyzetének összemosása jelentősen hátráltatja a valóban segítségre szorulók helyzetének megoldását az egész világon” – jelentette ki felszólalásában Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén.

Az EU, valamint az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség közötti új partnerségi megállapodás vitájában a magyar politikus rámutatott: a migráció ideológiai megközelítése, a szervezett bevándorlás nem más, mint egyszerűen az emberek becsapása. A kereszténydemokrata képviselő szerint a baloldal politikusai a helyben segítés abszolút elsőbbsége helyett hamis üzenetekkel tévesztik meg a veszélyekkel teli útra kelő embereket.

„Az új megállapodásból az egyházakat sem hagyhatjuk ki” – hívta fel a figyelmet az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke. A képviselő emlékeztetett: a vallási közösségek  jelentik a megoldást számos humanitárius és politikai válsághelyzetben az afrikai térségben. „Zéró uniós toleranciát kell tanúsítani az egyéni vagy kollektív szabadságot, így a vallási közösségek jogait sárba tipró rendszerekkel szemben” – tette hozzá felszólalásában Hölvényi György.