Hírek

Schmitt Pál vezeti a következő európai kampányt is

Schmitt Pál vezeti a következő európai kampányt is

2007. 05. 19.

Schmitt Pál – aki jelenleg alelnöke a pártnak – elfogadta a megbízást, és egyben bejelentette, hogy visszalép az alelnök-jelöltségtől, mert úgy érzi, a kampány irányítása és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztsége olyan feladatokat jelent, amelyek nem teszik lehetővé, hogy ezt a tisztséget is viselje.

“Azok a feladatok, amelyeket az élet rám testált, nem teszik szükségessé, hogy én a Fidesz alelnöke legyek”, követném az európai példát, hiszen európai parlamenti képviselőtársaim közül senki sem pártalelnök, “ezért hivatalosan is a holnapi választástól saját delegálásomat visszavonom” – mondta a politikus. Schmitt Pál még annyit kért a küldöttektől, hogy 2009-ben is legyen a lista elején Gál Kinga és Szájer József, a kampányt pedig segíthesse Gyürk András.

A 2009-es választásnak – “ha addig még kormányra nem kerülünk”, komoly a tétje, hiszen tíz hónapra lesz csak az országgyűlési választásoktól, ezért fontos a nagyon jó szereplés – hangsúlyozta a politikus, akinek beszédét vastapssal fogadták a küldöttek.

Schmitt Pál bejelentése előtt a kongresszusi küldöttek megszavazták az országos elnökség javaslatát, amelyben arra kérték fel Schmitt Pált, hogy vezesse 2009-es európai parlamenti választásokra történő felkészülést és a választási kampányt.

A küldöttek korábban megszavazták a testületi beszámolókat, közöttük a fideszes európai parlamenti képviselők beszámolóját is, amelyhez Schmitt Pál fűzött szóbeli kiegészítést.