Nincs minden rendben a Leader-program körül

2007. 10. 31.

A politikus úgy vélekedett: a pártoknak nem föltétlen a részletekben kell megegyezniük, de az alapvető célokban igen. Ha marakodás, kiszorítósdi, “pártpolitikai kiszorítósdi létezik”, főleg a Leader-programoknál, akkor az árt az országnak, megkérdőjelezi komolyságát, és megnehezíti az uniós képviselők munkáját.

Surján László képviselőtársával egyetemben korábban írásbeli választ igénylő kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz az EU által a kistérségek részére nyújtandó támogatás lehívására és elosztására jogosult magyarországi Leader-csoportok megalakulásával kapcsolatban. Fogalmazása szerint azért, hogy felhívja figyelmet a sajtóban is megjelent szervezett visszaélésekre.

A néppárti politikus azt mondta: jelezte, hogy a Leader-csoportok Magyarországon több kistérségben az alapvető demokratikus követelmények semmibe vételével alakultak meg.

A Leader-programra beérkezett 3.600 pályázatból várhatóan több mint 3.000 vidékfejlesztési projekt kap támogatást, és valósul meg a következő egy évben – tájékoztatta korábban az MTI-t a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület.

(MTI)