Hírek

Nemet mondunk mind az erőszakra, mind az emberi tragédiákkal való cinikus visszaélésre!

2022. 10. 20.

„A leghatározottabban elítéljük a múlt heti, pozsonyi gyilkosságokat, és részvétünket fejezzük ki az elhunytak családjai számára” – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Európai Parlament csütörtöki szavazása kapcsán.

Hidvéghi Balázs kiemelte: az emberi élet szent. „Nem férhet kétség ahhoz, hogy a leghatározottabban el kell ítélni minden erőszakot, amely bárkit szexuális irányultsága miatt ér” – mondta el az EP-képviselő.

Hozzátette: továbbra sem fogadjuk el ugyanakkor azt az európai parlamenti gyakorlatot, hogy egy tragikus esettel cinikusan visszaélve szélsőséges, uniós szerződéseket sértő határozatokat terjesztenek elő.

A szöveg megalapozatlan és elfogadhatatlan nyilatkozatokat tesz a szlovák politikai élet szereplőiről, az egyházról, a szlovák alkotmányosság területére tartozó szabályokba szól bele, és gyakorlatilag a teljes szlovák társadalmat megbélyegzi. „A gyilkosságokat természetesen messzemenőkig elítéljük, ehhez kétség sem férhet, de baloldali ideológiai kinyilatkoztatásokat nem fogunk támogatni” – mondta el Hidvéghi Balázs.