Hírek

Nemet mondunk a Magyarország és Lengyelország elleni szégyenletes támadásokra!

2022. 05. 05.

„Ideje lenne abbahagyni az évek óta tartó abszurd vádaskodásokat, és tiszteletben tartani a magyarok jogát a saját országukhoz” – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament csütörtökön ismét egy Magyarországot és Lengyelországot támadó határozatot fogadott el.

„A valóságban azért támadnak minket, mert az európai baloldal nem képes elviselni azt, hogy Magyarországon egy nemzeti kormány van hatalmon, amely határozottan kiáll a klasszikus európai értékek és hagyományok mellett, és szembemegy az európai fősodorral olyan kérdésekben, mint a migráció vagy a gyermekvédelem” – fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: amikor tizennyolc éve csatlakoztunk az EU-hoz, egyértelmű volt számunkra, hogy a négy évtizedes szovjet uralom után hová akarunk tartozni: egy olyan szabad közösségbe, amely a kölcsönös tiszteletre épül és a hagyományos európai értékeken alapul.

„Elfogadhatatlan, hogy azóta Brüsszel – és különösen az Európai Parlament – egy önelégült, posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált, amely mindenkire egy szűk és radikális ideológiát akar ráerőltetni. Ha pedig valaki ellenáll, ahogy mi tesszük, akkor szankciókkal és agresszív támadásokkal kezdik el zsarolni” – mondta el az EP-képviselő.