Hírek

Nemet mondunk a genderideológia erőltetésére, igent az erőszakkal szembeni fellépésre

2023. 02. 15.

Az Isztambuli Egyezmény mint nemzetközi megállapodás látványosan megbukott. Több mint féltucatnyi tagállam a szélsőbaloldali ideológiai tartalma, a genderideológia és a migráció támogatásának erőltetése miatt elutasítja a ratifikálását”- mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament Isztambuli Egyezményről szóló jelentése kapcsán. Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője elmondta: Magyarország az elmúlt években az Egyezmény ratifikálása nélkül is jelentős lépéseket tett a nők és gyermekek védelme érdekében.

Hidvéghi Balázs elmondta: a nők és gyermekek elleni erőszakkal szemben szigorúan fel kell lépni. „De ez a vita valójában nem erről szól, hanem arról, hogy az erőszak elleni küzdelem ügyével visszaélve a baloldal saját radikális ideológiáját erőlteti. Azt az abszurd elképzelést akarják a tagállamokra kényszeríteni, hogy az, hogy valaki férfi vagy nő, egy emberi döntés kérdése, márpedig ez biológiai tény. Az Egyezmény ráadásul a migrációt is erőlteti” – fejtette ki az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs hozzátette: az Európai Parlament Isztambuli Egyezmény ratifikálását sürgető jelentése elfogadhatatlan, hiszen ideológiailag elfogult és olyan tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekbe akar beavatkozni, amelyekhez semmi köze.

Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: „Az elmúlt években Magyarország jelentős lépéseket tett a nők és gyermekek védelme érdekében. Európában az egyik legszigorúbb büntetőtörvénykönyvvel rendelkezünk, amely kiemelt védelmet nyújt a nők és gyermekek számára. Jelentős erőfeszítéseket teszünk a megelőzési, áldozatsegítési és áldozatvédelmi hálózat fejlesztése és minőségi működtetése érdekében, amely 2025-re országos lefedettséggel fog rendelkezni. Így Magyarország előtt is számos feladat áll még, de mindenki figyelmébe ajánljuk a megkezdett munka eredményességét.”