Nem kérünk a kötelező gendertréningből!

2024. 04. 24.

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán megszavazta az európai parlamenti képviselők számára kötelező gendertréninget előíró jelentését. A Fidesz európai parlamenti delegációjának álláspontja világos: elutasítja a genderőrületet, így a baloldali frakciók újabb zsarolási kísérletét.

A brüsszeli elit ismét önmagán túltéve, abszurd módon erőlteti a genderpropagandát. A durva politikai zsarolások és a felháborító európai parlamenti határozatok sorába illeszkedő módon, a baloldali frakciók most az EP-képviselőket küldenék újból az iskolapadba, mégpedig kötelező gendertréning bevezetésével. Az érzékenyítésen részt nem vevő képviselőket megbélyegeznék és súlyos büntetéssel, akár az európai parlamenti tevékenység ideiglenes felfüggesztésével szankcionálnák. A Fidesz európai parlamenti delegációjának álláspontja világos: nem kér a kötelező gendertréningből, s elutasítja a baloldali frakciók újabb zsarolási kísérletét.

Felháborító, hogy az Európai Parlamentet továbbra is a genderőrület foglalkoztatja, az olyan valódi problémák megoldása helyett, mint a migráció, a hanyatló gazdasági versenyképesség, és a szomszédunkban dúló, pusztító háború mielőbbi befejezése.

Az európai fősodor attól tart, hogy jobboldali megerősödés várható az EP-választásokon, ezért szokatlan eszközökhöz nyúl és – hatalmát féltve – a képviselőket nevelné át.

Az európai parlamenti választásoknak sosem volt még akkora tétje, mint most: június 9-én vissza kell fordítani Brüsszelt a normalitás irányába.