Hírek

Nem érdemelnek még egy esélyt azok, akik tönkretették az európai ipart

2024. 04. 25.

Az Európai Parlament (EP) csütörtöki plenáris ülésén elfogadta a nettó zéró kibocsátású iparról szóló jogszabályt. A döntés kapcsán Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője kijelentette: „Az elmúlt öt évben Brüsszel iparellenes politikája miatt az európai gazdaság versenyképessége mélypontra zuhant. Ez a jogszabály ugyan a helyes irányba tesz egy lépést, azonban a munkahelyek és vállalatok megmentéséhez a javaslatok végrehajtását nem lehet a leszerepelt brüsszeli bürokratákra és az őket kiszolgáló baloldalra bízni.”

„Az európai gazdaság a recesszió szélén egyensúlyoz, a kontinens ipari termelése és megrendelései folyamatosan csökkennek. Vállalkozások mennek csődbe, a nagyvállalatok pedig az Egyesült Államokba vagy Kínába történő áttelepülést fontolgatják. Ez az eredménye Brüsszel iparüldöző, az abszurd zöldideológiára és a bürokrácia növelésére építő politikájának” – mutatott rá a fideszes politikus.

A helyzet tarthatatlanná vált, stratégiaváltásra van szükség. „A mostani javaslat végre a helyes irányba indul el. Az atomenergia stratégiai fontosságának elismerése, valamint a nettó zéró technológiák európai előmozdítására vonatkozó célkitűzések fontos lépések lehetnek az európai ipar helyreállításához. Szintén üdvözlendők a bürokratikus terhek csökkentésére, az engedélyezési eljárások egyszerűsítésére, illetve a kkv-k segítésére vonatkozó javaslatok” – emelte ki a magyar EP-képviselő.

„A helyes célok megvalósítása azonban legalább annyira fontos, mint megalkotásuk. Ezt nem bízhatjuk a háborúpárti, az európai ipart tönkre tevő brüsszeli bürokratákra és az őket mindebben kiszolgáló baloldalra. A munkahelyek megmentéséhez legfőképpen változásra és új iparpolitikára van szükség Brüsszelben. Ezt június 9-én csak az európai jobboldal, benne a Fidesz-KDNP-vel, tudja megadni” – fogalmazott Gyürk András.