Hírek

Nem engedünk a Magyarország gazdasági érdekeivel ellentétes politikai nyomásnak!

2022. 07. 12.

Az Országgyűlés tegnap késő délután vitázott a Gazdasági Bizottság által előterjesztett politikai nyilatkozat tervezetéről, mely a magyar gazdasági érdekekkel ellentétes politikai nyomásgyakorlásnak kíván megálljt parancsolni. A Fidesz vezérszónoka, Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője leszögezte: „Brüsszelben a kritikus gazdasági helyzetekben is az ideológia diktál. Múlt héten az Európai Parlament a globális minimadó elleni magyar fellépést elítélő határozatot fogadott el. A dokumentum a globális minimumadó erőltetett bevezetésével a vesztébe hajtaná Európát, az ezt ellenzőket pedig pellengérre állítja.”

Győri Enikő hangsúlyozta: „A brüsszeli tisztelt Ház, a baloldali többség nyomására, fittyet hány a rendkívüli gazdasági helyzetre, a háborúra, az energiaválságra, és adóemelést követel. A globális minimumadó elsietett uniós bevezetése azonban elhibázott lépés: adóemeléshez, munkahelyek tízezreinek ellehetetlenítéséhez és egész Európa versenyképességének romlásához vezetne.”

A politikus rámutatott: „Vérlázító, hogy ha az Unióban egy tagállam él a szerződésekben rögzített jogával, és szót emel a saját és egész Európa érdekét sértő lépés ellen, azzal célkeresztet rajzol a saját homlokára. Az EP múlt heti határozata élesen szembe megy a szerződések betűjével és szellemével, továbbá a kettős mérce legnyilvánvalóbb példája.”

Győri Enikő felszólított: „Utasítsuk el és kezeljük a helyén az EP állásfoglalását, hisz az nem több egy szokásos, rosszindulatú, szerződésekbe ütköző epizódnál. Van még idő egy józan, Európa érdekét szolgáló megállapodás tető alá hozására.”