Hírek

Ne az embereknek ártva védjük az állatokat!

2021. 06. 10.

Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el a „Vessünk véget a ketreces állattenyésztésnek!” elnevezésű európai polgári kezdeményezésről. Az Európai Unió világviszonylatban is éllovasnak számít állatjóléti szabályozás terén. „Nem hozhatunk azonban olyan szabályokat, melyek megdrágítják az élelmiszereket és tönkreteszik a gazdáinkat” – állapította meg Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.

Az Európai Parlament a mai napon szavazott a „Vessünk véget a ketreces állattenyésztésnek!” elnevezésű európai polgári kezdeményezésre vonatkozó állásfoglalásáról. A javaslat 2027-ig teljesen megszüntetné az Unió területén a ketreces állattartást. Hidvéghi Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy 2012-ben, amikor még csak a feljavított ketreceket írták elő, családi gazdaságok sora ment tönkre, és nagymértékben emelkedtek az élelmiszerárak is. „Nem kérdés: a ketrecek teljes betiltása, még ennél is súlyosabb következményekkel járna” – tette hozzá a Fidesz képviselője.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: „Az állatok jóléte mindannyiunknak fontos. De csak olyan szabályokat hozhatunk ennek érdekében, amelyek nem veszélyeztetik az európai gazdák megélhetését és az itt élő emberek élelmiszer-ellátását!”.