Hírek

Megegyezés született az áruszállítás digitalizációjáról

2019. 11. 27.

Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a tagállamok megegyeztek az áruszállítási információk és dokumentumok elektronikus közléséről szóló rendeletjavaslatról (EFTI), amelynek az Európai Parlament részről Deli Andor fideszes EP-képviselő volt a felelőse. Az új jogszabály célja, hogy olyan elektronikus platformok jöjjenek létre, amelyek lehetővé teszik az elektronikus információcserét a cégek és a hatóságok között, ezzel felgyorsítva a digitalizációt az áruszállítási szektorban is.

,,A megegyezéssel a digitalizáció alapjait fektettük le az európai áruszállításban. A cégek és hatóságok számára az elektronikus okmányok használata nagyban hozzá fog járulni bürokratikus terhek csökkentéséhez és az eljárások egyszerűsítéséhez” – emelte ki Deli Andor.

,,Ez az egyezség megoldást nyújt az állandóan növekvő áruforgalom hatékonyabbá és megbízhatóbbá tételéhez. Az európai közlekedés modernizálásával egyaránt kezeljük a szektort érintő kihívásokat és javítjuk a belső piac működését” – tette hozzá Deli.

Háttér: Az EFTI az “Európa mozgásban” elnevezésű jogszabálycsomag része, melyet az alacsony-kibocsátású mobilitási stratégia és a két mobilitási csomag követett. A jogszabálycsomag célja az európai közlekedés és áruszállítás modernizálása.