Környezetvédelem

Meg kell szüntetni az erdőirtást kiváltó gazdasági okokat!

2019. 09. 17.

Az Európai Parlament plenáris ülése ma délután az Amazonas menti erdőtüzekről rendezett vitát. Tóth Edina fideszes EP-képviselő felszólalásában a világ számos országát érintő erdőtüzek pusztító hatására és az EU felelősségére hívta fel a figyelmet.

„Az Európai Unió feladata, hogy minden anyagi és technikai segítséget megadjon az érintetteknek és a rászorulóknak. Ezért az erdőirtással szemben úgy célszerű fellépni, hogy az erdőirtást előidéző gazdasági okokat kell megszüntetnünk” – hangsúlyozta a néppárti politikus.

Tóth Edina beszédében üdvözölte, hogy az új Európai Bizottság prioritásként kezeli az erdők fokozott védelmét és javasolta a bizottsági közleményben felsorolt tervezett intézkedések kibővítését az erdőirtás gazdasági okainak megszüntetésére irányuló intézkedésekkel.

„Magyarországon a kormány kulcskérdésként tekint az erdőtelepítések támogatására, idén több mint a duplájára emelte az erdőtelepítéshez igényelhető támogatások összegét és megnövelte azok igénybevételének időtartamát”- zárta felszólalását a fideszes EP-képviselő.