Magyarországot a békepárti álláspontja miatt támadják Brüsszelben

2023. 06. 01.

„A háborúpárti baloldali EP-képviselők nem tudják elfogadni, hogy Magyarország békepárti, ezért folyamatos a nyomásgyakorlás” – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament csütörtöki, Magyarországot elítélő határozata kapcsán.

Hidvéghi Balázs szerint a háborúpárti baloldal nyomásgyakorlásának újabb szintje, hogy a tanácsi soros elnökséget akarják elvenni Magyarországtól. „Mindezzel pont ők azok, akik durván megsértik az uniós jogot és a Szerződéseket. Ha van jogállamisági – vagy korrupciós – probléma, akkor az itt van, Brüsszelben és nem Budapesten!” – mondta el Hidvéghi.

Hidvéghi szerint „érdekes adalék, hogy a Magyarországot elítélő jelentést a magyar dollárbaloldal képviselői azzal a korrupciós botrányban érintett Marc Tarabellával együtt szavazták meg, akit néhány hete engedtek ki a börtönből”.

Az EP-képviselő hozzátette: szégyen, hogy a Magyarország elleni támadásokban lelkesen részt vesznek a háborúpárti magyar baloldali EP-képviselők, akik azon dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar emberek ne kapják meg a nekik járó uniós forrásokat.