Hírek

Kötelező betelepítési kvóta helyett az illegális migráció megállítására van szükség

2023. 06. 14.

Az Európai Parlament a június végén esedékes Európai Tanácsülés előkészítéséről tartott vitát a szerdai plenáris ülésén Brüsszelben.  Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke felszólásában hangsúlyozta: Brüsszel megint nem tanul saját hibáiból, a külső határvédelem megerősítése és támogatása helyett, a kötelező kvóta szerinti elosztást javasolja, amelyet újra meghívóként értelmeznek majd illegális bevándorlók milliói. „Az illegális migráció megállítására, a külső határvédelem megerősítésére, így Magyarország határvédelmi erőfeszítéseinek anyagi támogatására lenne végre szükség” – jelentette ki.

Gál Kinga elmondta: az Európai Tanács már világosan megfogalmazta, hogy a migrációt érintő kérdésekben csak konszenzussal lehet dönteni. Ehhez képest a belügyminiszterek múlt heti ülésén minősített többséggel, puccsszerűen nyomták át a migrációs csomagot. „Az elfogadott csomag tartalmazza a kötelező kvóta szerinti elosztást, amit újra meghívóként értelmeznek majd illegális bevándorlók milliói. Illegális migránsokat beengedni nem akaró tagállamokra pedig pénzbüntetést rónának ki a szolidaritás jegyében” – mutatott rá. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke szerint az illegális migráció megállítására, a külső határvédelem megerősítésére és anyagi támogatására lenne végre szükség.

Gál Kinga leszögezte: mi, magyarok népszavazáson is döntöttünk róla, hogy nem kérünk a migránsokból és a kötelező kvótákból. Szuverén államként jogunk van eldönteni, hogy kivel akarunk együtt élni.

Gál Kinga hozzátette: mindeközben minden jel arra utal, hogy az orosz agresszió miatt kirobbant háború eszkalálódik. „A további pusztítás megállítása, emberéletek megmentése végett fegyverszünetre lenne végre szükség, hogy béketárgyalások kezdődhessenek, melyek elvezetnek a tartós békéhez” – zárta felszólalását a képviselő.