Hírek

Ideje volt felismerni a határvédelem szerepét!

2020. 03. 10.

„A migrációs helyzet a görög-török határon és az EU erre adott közös válasza” címmel zajlott ma vita az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben. Deli Andor fideszes EP-képviselő a vita kapcsán hangsúlyozta: a magyar néppárti delegáció teljes mértékben kiáll a görög kormány határozott lépései mellett a határvédelem ügyében.

„A görög határhelyzet megmutatta, hogy hová fajulhatnak a dolgok, ha a politikusok a szőnyeg alá söprik a problémákat, ahogy tették ezt a migrációval és határvédelemmel kapcsolatban az elmúlt években. Az európai vezetők nem akartak a helyzettel foglalkozni, ezért egy 2016-os egyezménnyel Törökországra bízták Európa kapuinak védelmét” – emlékeztetett a néppárti képviselő. Kiemelte: Magyarország kormánya volt az egyedüli, aki 2015-től kezdődően következetesen kiállt a határok védelme mellett, még annak árán is, hogy számtalan alaptalan kritika és durva támadás érte ezért.

„Üdvözlendő, hogy az európai vezetők végre felismerték a határvédelem és a biztonság megőrzésének fontosságát annak érdekében, hogy az oly sokat hangoztatott európai szabadságjogok, értékek és életmód fennmaradhasson. Jobb későn, mint soha!” – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában.