Hölvényi György lett a fejlesztési bizottság néppárti szakmai vezetője

2019. 07. 03.

Az Európai Parlament néppárti frakciója a mai nap során döntött a szakbizottságok jogalkotásért felelős szakmai vezetőirőlJelentős siker, hogy a hazánk számára kiemelt fontosságú Fejlesztési Bizottság (DEVE) néppárti koordinátori tisztségre választották meg Hölvényi György kereszténydemokrata politikust.

Hölvényi György a korábbi években – többek között – az egyházakhoz kötődő segélyszervezetek fejlesztéspolitikában betöltött fontos szerepének elismeréséért küzdött a fejlesztési szakbizottságban. A téma iránti elkötelezettségének elismerését jelzi, hogy a néppárti frakció most a fejlesztési szakbizottság szakmai vezetőjévé választotta a magyar képviselőt.

A koordinátori tisztségben erőteljesebb fellépésre van lehetőség a migráció kiváltó okainak megszüntetése érdekében és a helyben segítés politikájának erősítésében. A kereszténydemokrata politikus fejlesztéspolitikai szakmai vezetőként a hatékonyabb uniós fejlesztési politika és a nemzetközi segítségnyújtás érdekében lép majd fel.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja jelentős sikernek tartja, hogy a hazánk számára kiemelt fontosságú szakbizottság koordinátori tisztségére választották meg a magyar néppárti képviselőt. Ezzel a szakmai vezetői pozícióval tovább erősödik a magyar néppárti képviselők súlya, ami további lehetőségeket teremt a nemzeti érdekek eredményes képviseletére.