Hírek

Hivatalosan uniós biztosjelölt lett Trócsányi László

2019. 09. 09.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli az Európai Bizottság megválasztott elnökének, Ursula von der Leyennek mai döntését, mely szerint Trócsányi László fideszes EP-képviselő hivatalosan Magyarország európai uniós biztosjelöltje lett.

Komoly eredmény ez, hiszen a bevándorláspárti erők mindent megtettek, hogy megakadályozzák jelölését, ám kísérletük kudarcot vallott.

Trócsányi Lászlót kiemelkedő életpályája maradéktalanul alkalmassá teszi arra, hogy biztosjelölt legyen. Figyelemre méltó diplomáciai és akadémiai karrierje során rengeteg tapasztalatot szerzett, amelyek e feladat ellátáshoz nélkülözhetetlenek. Az előző években, 2014 és 2019 között a magyar kormányban igazságügyi miniszteri tisztséget töltött be. Az állam- és jogtudományok doktora, korábban alkotmánybíró volt, részt vett a Velencei Bizottság munkájában, és Magyarország belgiumi, luxemburgi és franciaországi nagyköveteként is dolgozott. Munkanyelve francia és angol.

Nyilvánvaló, hogy a szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciók minden eszközzel támadni fogják a biztosjelöltet és a már jól ismert, Magyarországgal szembeni méltatlan vádakat próbálják a fejére olvasni. Az is borítékolható, hogy a magyarországi ellenzék EP-képviselői élen járnak majd ezekben az elvtelen témadásokban. Bízunk ugyanakkor abban, hogy a bevándorláspárti erők kicsinyes pártpolitikai áskálódásai helyett az értelmes európai együttműködés gondolata kerekedik felül az új Európai Bizottság megalakulása során.