Hírek

Győzött a szakmaiság és a rátermettség: az Európai Parlament többsége támogatta a magyar számvevőt

2023. 06. 01.

Az Európai Parlament ma plenáris ülésén szavazott Pelczné Gáll Ildikó az Európai Számvevőszék magyar tagjaként történő újrajelöléséről. A magyar számvevő 2017-től az Európai Számvevőszék rátermett, kiváló tagja, ennek a mai támogató szavazatok többsége is tökéletes bizonyítéka. A magyar dollárbaloldal áskálódása ellenére, ma győzött a józan ész és a szakmai rátermettség az Európai Parlamentben. A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői Pelczné Gáll Ildikónak ezúton is gratulálunk és eredményes munkájához sikeres folytatást kívánunk!

Pelczné Gáll Ildikó életpályáját, szakmai múltját ás rátermettségét 2017-ben, első számvevői időszakra történő jelölésekor az Európai Parlament plenáris ülése is elismerte. Ugyan a magyar dollárbaloldal és az európai baloldal képviselői Magyarország ellen irányuló folyamatos aknamunkájához híven a szakbizottsági szavazáson próbálták a magyar számvevő támogatását politikai indíttatásból megakadályozni, ma azonban világossá vált: sikertelenül.

Ez esetben végre a józan ész és a szakmai érvek győztek, az Európai Parlament többsége  megerősítette a magyar számvevő szakmai rátermettségét. A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői Pelczné Gáll Ildikónak ezúton is gratulálunk és eredményes munkájához sikeres folytatást kívánunk!

Háttér: Az Európai Számvevőszék az Európai Unió egyik intézménye, melyet 1977-ben alapítottak, feladata az EU bevételeinek és kiadásainak ellenőrzése, az uniós költségvetés végrehajtásának szabályossági és hatékonysági vizsgálata. A luxembourgi székhelyű intézmény számvevőit a tagállami kormányok jelölik, minden ország egy tagot delegál a testületbe, mandátumuk hat évre szól. Az Európai Parlamentnek véleményezési joga van a jelölési folyamatban, a kinevezésről szóló döntést az Európai Unió Tanácsa hozza majd meg.