Kisebbségpolitika

Gyermek-, lélek- és örökségmentés Erdélyben

Gyermek-, lélek- és örökségmentés Erdélyben

2016. 04. 12.

Böjte atya, valamint az erdélyi Szent Ferenc Alapítvány húsz munkatársa Gál Kinga fideszes EP-képviselő meghívására látogatott Strasbourgba. Az utazás betekintést nyújtott a magyar néppárti képviselők munkájába és lehetőséget teremtett arra, hogy az alapítvány különböző otthonaiban tevékenykedő munkatársak megismerkedhessenek egymással és megosszák tapasztalataikat.
 
Gál Kinga néppárti képviselő szerint e meghívás a tiszteletet és köszönetet fejezi ki azok irányába, akik a legtöbbet tesznek a nehéz sorsú erdélyi gyermekekért. "Ők azok, akiknek az arcát, nevét nem ismerjük, de ott vannak a mosolygó gyermekek mögött. Felügyelik, nevelik őket, reményt adva egy teljes életre. Önzetlen munkájuknak köszönhetően több ezer gyermek válik testben és lélekben ép felnőtté. Sokan maguk is a legnehezebb körülmények közül kerültek ki, most pedig 20-30 gyermek neveltetését egyengetik" – mutatott rá Gál Kinga.
 
Böjte atya munkája a gyermek- és lélekmentésen túl örökségmentés is a magyarság számára. "Mindenki Csaba testvére" évek óta olyan erdélyi műemléképületeket újít fel, állít helyre, és alakít át gyermekeket befogadó otthonná, melyek mára az enyészet martalékává váltak volna. „A gyermekek testi és lelki megmentésének, és ennek a fajta műemléki örökségmentésnek kiemelt fontossága van nem csak az erdélyi, hanem a magyarság egésze számára is" – hívta fel a figyelmet Strasbourgban Gál Kinga.