Hírek

Fogyatékossággal élők a középpontban

2023. 05. 23.

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg Brüsszelben a Fogyatékossággal Élő Személyek Európai Parlamentje tematikus napot, aminek alkalmából az EP plenáris üléstermét a tagállamokból érkező, fogyatékossággal élők töltik meg. A rendezvényen Magyarország is képviselteti magát: az Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagjai Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője meghívására érkeztek az EU fővárosába.

A nagy jelentőségű eseményt az Európai Parlament elnöke nyitotta meg, majd az Európai Ombudsman, az Európai Bizottság illetékes biztosa, több tagállam minisztere és európai parlamenti képviselői intéztek beszédet a fogyatékossággal élők csoportjaihoz.

A rendezvényen a delegáltak közös kiáltványt fogadtak el a közelgő Európai Parlamenti választások kapcsán. Kósa hangsúlyozta: „Elengedhetetlen a fogyatékossággal élő személyek bevonása az európai választások politikai programjainak kidolgozásába. A megfelelő képviselet érdekében fontos továbbá a fogyatékkal élő képviselőjelöltek számának növelése. A magyar polgári-nemzeti-kereszténydemokrata politikus közösség ezt komolyan veszi és jó példát mutat!”