Hírek

Felgyorsítjuk a gazdasági helyreállítás finanszírozását

2021. 03. 25.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése nagy többséggel elfogadta a tőkepiaci helyreállítási csomag utolsó két elemét. Győri Enikő fideszes EP-képviselő plenáris felszólalásában elmondta: „A módosítások a bankok, vállalkozások és végső soron a polgárok életét hivatottak megkönnyíteni a válság időszakában”.

Győri Enikő plenáris felszólalásában rámutatott: „Megújítjuk az értékpapírosítás keretrendszerét, ami a jelenlegi válsághelyzetben feltétlenül indokolt. Elsősorban azért van szükség a hitelek forgalomképes értékpapírrá alakításának megkönnyítésére és felgyorsítására, mert ezzel a hitelintézetek banki tőkét szabadítanak fel további hitelnyújtás céljára. Ez a kis- és középvállalkozások és a magánszemélyek számára is létfontosságú a jelenlegi válsághelyzetben. E technikai könnyítés révén felgyorsíthatjuk a gazdasági helyreállítás finanszírozását, így a reálgazdaság könnyebben jut tőkeinjekcióhoz”.

A magyar képviselő összefogásra szólított fel a válság miatti nehéz időszakban: „Bárcsak minél többször lenne alkalmunk hasonló reakcióidővel, konkrét, az Unió polgárait és cégeit szolgáló, gyakorlati kérdésekkel foglalkoznunk, a sehova nem vezető és megosztó érték- és ideológiai viták helyett” – zárta felszólalását Győri Enikő.