Európa figyel Magyarországra!

2007. 11. 29.

Antonio Tajani hangsúlyozta, hogy értesülései szerint ezen csoportok jó részét, a kormánypárthoz közeli személyek alakították meg az ellenzék kizárásával, ami szöges ellentétben áll az Európai Unió célkitűzéseivel.

A Fidesz Néppárti Képviselőcsoportja a leghatározottabban visszautasítja az MSZP-nek a Fideszt és a néppárti képviselőcsoport tagjait, illetve vezetőit ért legutóbbi vádjait. A Magyar Néppárti Képviselőcsoport véleménye szerint, nem a Fidesz, hanem a Gyurcsány-kormány hazugságra épülő politikája felelős azért, hogy ma már vezető európai politikusok hívják fel az Európai Unióban szokatlan magyarországi jelenségekre a figyelmet.

A mai magyarországi helyzetben, amelybe az MSZP-SZDSZ koalíció sodorta az országot, sokak számára reményt jelent az európai uniós tagságból fakadó nyilvánosság. A Gyurcsány Ferenc által vezetett magyar koránykoalíció politikájának gyökeres megváltozása kell ahhoz, hogy végre Magyarország tartósan elkerülje a sereghajtó szégyenteljes szerepét az Európai Unióban. A kormánykoalíciónak végre önvizsgálatot kell tartania, hiszen az Európai Uniótól érkező pénzek felhasználását folyamatosan a kormánypártok holdudvarából eredő korrupció gyanúja lengi körül. Nem lehet csodálkozni azon, ha európai politikusok számon kérik az európai polgárok pénzének elköltését.

Beláthatatlan károkat okozhat az országnak, ha elapadnak az Európai Unióból érkező források. A Fidesz Néppárti Képviselőcsoportja továbbra is nem pártérdekek mentén, hanem az összmagyarság érdekeiért politizál.

Szájer József
a Fidesz Néppárti Képviselőcsoportjának vezetője