Hírek

Európa reménye a fiatal generáció

2018. 10. 26.

Járóka Lívia, az európai parlament fideszes alelnöke nyitotta meg a [email protected] 10. szemináriumát, melyen 5 európai egyetem számos hallgatója vett részt. Beszédében Járóka Lívia elmondta: „Az Európai Unió a szabadság és a béke jegyében született, azonban az EU ma nagy kihívásokkal néz szembe. Az integráció több mint fél évszázada kapcsolja össze a tagállamokat politika, a gazdaság és a társadalom területén, ugyanakkor a tagállamok helyzete ma mégis nagyon eltérő”.

A néppárti politikus rámutatott, hogy az európai projekt egyik öröksége a béke és a biztonság a polgárok számára, azonban mára világossá vált, hogy összehangolt erőfeszítések hiányában a fiatalok egy sokkal instabilabb Európát örökölhetnek, mint amilyenben felnőttek. Mindazonáltal a képviselő optimizmusát fejezi ki a fiatal generáció felé, akik tájékozottak, politikailag  érzékenyek és  tele vannak kezdeményezőkészséggel, hogy egy igazságosabb és fenntarthatóbb jövőt teremtsenek.

Járóka Lívia hangsúlyozta az innováció kulcsfontosságú szerepét Európában. Az innovatív vállalkozói projektek lehetőséget teremtenek a szegénység enyhítésére és a fenntartható innovatív üzleti lehetőségek biztosítására szerte a világon. Az alelnök ugyanakkor kiemelte, hogy a befogadás és a méltányosság elengedhetetlen követelmények a fenntartható fejlődéshez. Ahogy a fejlődés nem csak a gazdasági növekedésről, úgy a fenntarthatóság sem csak a környezet védelméről szól. A fejlődésnek emberközpontúnak kell lennie, amely előmozdítja a jogokat, lehetőségeket, és az emberi méltóságot.

A politikus reményét fejezte ki, hogy a fiatalok hozzájárulhatnak a változáshoz, amely egy erősebb és demokratikusabb Európát hoz majd létre.