Környezetvédelem

Döntő napok a klímacsúcson

Döntő napok a klímacsúcson

2015. 12. 09.

Az EP környezetvédelmi szakbizottságának tagja a mai napon, a nemzetközi klímakonferencia második hetének kezdetén, megbeszélést folytatott Jos Delbekével, az uniós klímaügyi főigazgatóság vezetőjével. Találkozott továbbá a hazánkat jelenleg Párizsban képviselő Aradszki Andrással, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkárával. Delbeke hangsúlyozta, hogy az EU számára továbbra is egy minél ambíciózusabb, minden félre kiterjedő klímamegállapodás a fő cél. Reményét fejezte ki, hogy ezt a célt az elszámoltathatósági és átláthatósági kérdések sem fogják veszélyeztetni.
 
Hölvényi György a tárgyalások után kiemelte: a környezetvédelem olyan terület, ahol a legfőbb kérdésekben Magyarország és az Európai Unió egységes állásponton van. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Kárpát-medence különösen sérülékeny a klímaváltozás hatásaival szemben, így számunkra sokkal nagyobb a tét.
 
"Meggyőződésem, hogy minden európai ember alapvető érdeke a klímacsúcs sikeres lezárása. Ez nem lehet kevesebb, mint egy olyan megállapodás, amely képes megállítani az ember okozta klímaváltozást" – jelentette ki a néppárti képviselő Párizsban.