Brüsszel úszik a rendszerszintű korrupcióban

2023. 03. 16.

„Az Európai Bizottság közlekedésért felelős főigazgatója legalább kilenc alkalommal méregdrága, luxusrepülőjegyeket fogadott el Katartól, miközben egy Katar számára előnyös közlekedési megállapodásról tárgyalt az Unió nevében. Az eddig napvilágot látott adatok szerint ez több mint 20 millió forintnyi összeget jelent. Mi ez, ha nem a vesztegetés iskolapéldája?!” – mutatott rá felszólalásában Hidvéghi Balázs a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szerda délutáni plenáris vitájában.

Hidvéghi Balázs szerint tovább gyűrűzik a brüsszeli korrupciós botrány, amelyben már nem csak az Európai Parlament, hanem az Európai Bizottság is nyakig benne van. „Képmutató és álságos, hogy miközben ez a parlament és az Európai Bizottság Magyarországot mindenféle mondvacsinált jogállamisági váddal támadja, a brüsszeli bürokraták úsznak a rendszerszintű korrupcióban.” – fejtette ki Hidvéghi.

Az EP-képviselő aláhúzta: mindez teljes mértékben hitelteleníti a brüsszeli intézmények Magyarország elleni vizsgálódását. „Ezért felszólítom Önöket, hogy inkább a saját házuk táján söprögessenek, és hagyják békén Magyarországot!” – zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.