Hírek

Brüsszel tartsa tiszteletben Szlovákia szuverenitását!

2024. 04. 11.

„Mi Közép-Európában nagyon keményen harcoltunk azért, hogy visszaszerezzük szabadságunkat, és hogy saját magunk dönthessünk a jövőnkről. Nem hagyjuk, hogy ezt elvegyék tőlünk. Elvárom Önöktől, hogy tartsák tiszteletben a szlovák nép és a szlovák kormány döntését! – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szlovák jogállamiságról és médiaszabadságról szóló vitájában.

Hidvéghi Balázs rámutatott: „Szlovákiában nemrég választásokat tartottak, amelyek során a szlovák nép világos döntést hozott. A kampány során minden nézőpont és vélemény elhangzott, és végül a szlovákok egyértelműen döntöttek. Az lehetséges, hogy néhányuknak nem tetszik a szlovákok döntése, de ez teljesen irreleváns” – mondta el az EP-képviselő.

Hozzátette: „Nem az számít, hogy Önöknek tetszik-e a választások eredménye, hanem az, hogy Önöknek tiszteletben kell tartaniuk a szlovák nép döntését. Ezért küzdöttek a csehek és a szlovákok 1968-ban, a magyarok ’56-ban, vagy a lengyelek ’81-ben: a szabadságunkért, azért hogy megválaszthassuk a demokratikus utunkat. Ez a Parlament, vagy az Európai Bizottság nem felsőbbrendű hatóságok. Tiszteletben kell tartaniuk a népek szuverenitását” – fejtette ki Hidvéghi Balázs.