Brüsszel hagyjon fel a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztésével!

2024. 02. 28.

„Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit!” – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Bizottság éves jogállamisági jelentéséről szóló európai parlamenti vitában, Strasbourgban.

Hidvéghi Balázs szerint az évek óta tartó brüsszeli „jogállamisági cirkusz” elvi szempontból hibás alapokon áll. „Az olyan kérdések, mint például az élet, a halál, a család, a házasság vagy a gyermeknevelés évezredes normákból fakadnak. Szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez, és az ember természetfelettihez való viszonyához is” – mondta el az EP-képviselő. Hozzátette: „Nyilvánvaló, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. Az viszont teljesen biztos, hogy az Európai Parlamentnek nem feladata, hogy ilyen morális ügyekben döntéseket hozzon” – fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Az EP-képviselő kiemelte: rossz megközelítés, hogy politikai és erkölcsi vitákat jogi vitáknak álcáznak, és támadják azokat, akik a hagyományos értékeket védik. Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással. „Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát” – mutatott rá az EP-képviselő.