Hírek

Brüsszel elhibázott politikát folytat, ezért változásra van szükség!

2023. 11. 08.

“Európa bajban van, de Brüsszel képtelen épkézláb megoldásokkal szolgálni, ezért változásra van szükség” – mondta el Hidvéghi Balázs az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén. Az EP-képviselő rámutatott: Brüsszel elhibázott migrációs politikát folytat, ami terrorizmushoz és antiszemita incidensekhez vezet a nyugat-európai utcákon. Hidvéghi szerint Brüsszel Ukrajnával kapcsolatos stratégiája megbukott, zavar van az uniós költségvetés körül, miközben a konzervatív kormányok ellen ideológiai hadjáratot folytatnak és jogtalanul tartják vissza tőlük az uniós pénzeket.

Hidvéghi Balázs szerint elég megnézni, hogy mi zajlik a nyugat-európai utcákon. „Iszlamista terroristák ártatlan embereket gyilkolnak meg; tömegtüntetések szerveződnek, ahol egy terrorszervezetet éltetnek; és a második világháború óta nem látott, nyílt antiszemita uszítás folyik” – mutatott rá az EP-képviselő. Kiemelte: az illegális migráció és a terrorizmus között a Napnál is világosabb összefüggés van. „Ehhez képest sokan még mindig azt az abszurd állítást ismételgetik, hogy a bevándorlás jó dolog, amire szükségünk van” – mondta el Hidvéghi. 

Kiemelte: az Európai Parlamentben sokan kritika nélkül támogatják a háború folytatását, miközben nyilvánvaló, hogy Brüsszel Ukrajna-startégiája megbukott. „Több mint másfél évvel a harcok kezdete után, egy tapodtat sem vagyunk közelebb a háború befejezéséhez, miközben százezrek lelik halálukat a harctéren” – mutatott rá az EP-képviselő.

Hozzátette: az uniós költségvetés körüli káosz aggodalomra ad okot, és elfogadhatatlan, hogy Brüsszel a konzervatív kormányok elleni hazug, ideológiai támadásokat folytat és az uniós pénzeket jogtalanul tartja vissza tőlük.  „Az Európát gyengítő politika helyett, olyan új vezetésre van szükségünk, amely az európaiak érdekeit helyezi az előtérbe. Brüsszelben eljött az idő a változásra!” – zárta felszólalását Hidvéghi.