Hírek

Brüsszel ahelyett, hogy az európai embereket problémáival törődne, továbbra is Magyarországot támadja

2024. 02. 06.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén tárgyalta az Európai Tanács múlt heti rendkívüli ülését az Ukrajnának szánt pénzügyi eszközről. Az Európai Parlamenti képviselők azonban ismételten, érdemi hozzászólások helyett kizárólag Orbán Viktor és Magyarország szidalmazására használták fel a napirendi pontot. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője felszólalásában kiemelte: a brüsszeli bürokraták ahelyett, hogy az európai emberek mindennapi életét érintő súlyos problémákkal törődnének, továbbra is Magyarország folyamatos zsarolásával foglalatoskodnak. A brüsszeli baloldal és bürokrácia azt a Magyarországot támadja, amelyik – velük ellentétben – képes megvédeni a határait, azt a Magyarországot, amelyik Brüsszel helyett is képes volt megvédeni a magyar gazdákat, például az ukrán gabona behozatalának megtiltásával. Napnál is világosabb, Brüsszelben változás kell!

Deutsch Tamás delegációvezető felszólalásában emlékeztetett: Európa-szerte az utcákon európai agrártermelők százezrei tiltakoznak a gazdákat és a mezőgazdaságot tönkretevő brüsszeli döntések ellen. A kapuknál illegális migránsok millióinak áradata özönlik Európába az Unió védtelen külső határain keresztül. Brüsszel és a brüsszeli bürokraták nyakig ülnek a korrupciós ügyekben. Brüsszel, élen az Európai Parlamenttel, a korrupció fővárosa. Felhívta a figyelmet: a brüsszeli bürokraták viszont ahelyett, hogy az európai emberek mindennapi életét érintő súlyos problémákkal törődnének, továbbra is Magyarország folyamatos zsarolásával foglalatoskodnak.

Kiemelte: a brüsszeli bürokrácia azt a Magyarországot támadja, amelyik – velük ellentétben – képes megvédeni a határait, azt a Magyarországot, amelyik Brüsszel helyett is képes volt megvédeni a magyar gazdákat, például az ukrán gabona behozatalának megtiltásával. Napnál is világosabb, Brüsszelben változás kell!

“Júniusban nem csak nekünk, magyaroknak, hanem Európa szerte lesz lehetőségük az embereknek, hogy elzavarják végre a korrupt és mihaszna brüsszeli bürokratákat” – zárta felszólalását a delegációvezető.