Hírek

Az NGO-k sem állhatnak a törvények felett! Kiállunk a nemzeti szuverenitás és alkotmányos rend védelméért.

2024. 03. 20.

Az Európai Parlament plenáris ülésén vitázott a határokon átnyúló európai egyesületekről szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvre irányuló javaslatról.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában kifejtette: „Az Európai Unió tagállamaiban alkotmányos rend uralkodik. Ennek az is része, hogy mindenkinek be kell tartania a törvényeket, még a civil szervezeteknek is. Az európai baloldal legújabb politikai manipulációja a több Európa elvét használja arra, hogy kivonja a civil szervezetek ellenőrzését a tagállamok joghatósága alól.”

A fideszes politikus hangsúlyozta: Ez a jogszabály direkt támadás a demokrácia és a közrend ellen. Az NGO-k szabályozása terén semmi szükség a több Európára. Az európai baloldal – választói felhatalmazás nélküli – politikai tevékenységet végző baloldali szervezeteket akar a törvények fölé helyezni, amelyet beavatkoznak a választásokba vagy az illegális migrációt szervezik.

„A Fidesz és a magyar kormány kiáll a nemzeti szuverenitás és az alkotmányos rend védelméért. Nem fogunk engedni a politikai nyomásgyakorlásnak. Európa jobb demokráciát, valódi jogállamot érdemel”. – zárta felszólalását Schaller- Baross Ernő.