Hírek

Az Európai Unió vezetői változatlanul bevándorláspárti politikát akarnak

2020. 11. 19.

Az Európai Unió vezetői még mindig a bevándorlók oldalán állnak. Ez egyértelműen kiderült a mai, az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián.

Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen. Hiába érkezett a nizzai merénylő alig egy hónappal tette előtt Európába egy NGO-hajón. A brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra. Ezt nyilvánvalóvá tették a mai, az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián is.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke például kerek-perec kijelentette, hogy szükség van legális migrációs útvonalakra. Szerinte így kellene kezelni a munkaerőhiányt, valamint azt, hogy az európai társadalmak egyre idősebbek.

Ezzel szemben Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője arra figyelmeztetett, hogy a migrációt elsősorban megállítani, nem pedig menedzselni kell. Ha valami, hát a 2015-ös válság óta eltelt öt év bebizonyította, hogy ez nem csak lehetséges, de szükséges is. A tömeges bevándorlás ugyanis egyértelműen növeli a terrorizmus kockázatát.

Éppen ezért Európának világos üzenetet kell közvetítenie: csak az maradhat, aki tényleg védelemre szorul. Mindenki mást a lehető leghamarabb vissza kell küldeni. Ezzel párhuzamosan szoros együttműködést kell kialakítani a kibocsátó országokkal. Az EU-nak olyan fejlesztéseket kell támogatnia, amik lehetővé teszik az ottani boldogulást. Ez az érdeke Európának, a migránsoknak és azoknak az országoknak is, ahonnan elindulnak.