Hírek

Az Európai Parlament baloldali többsége szintet lépett az Unió megosztását szolgáló ideológiai csatározásokban: már az uniós alapszerződés őreit zsarolják és fenyegetik

2021. 03. 25.

Az Európai Parlament ma szavaz az ún. jogállamisági feltételesség alkalmazását számon kérő állásfoglalásról. Az európai baloldal ezzel a javaslattal nyíltan megfenyegeti az Európai Bizottságot és példátlan politikai nyomás alá helyezné az Európai Bíróságot: ha nem büntetik meg azonnal és visszamenőlegesen a politikailag másként gondolkodó tagállamokat, akkor szigorú következményekre számíthatnak.

2020 decemberében az Unió állam-és kormányfői történelmi megállapodást kötöttek a hét éves keretköltségvetésről és a koronavírus járvány súlyos gazdasági hatásait enyhítő helyreállítási alapról. A megállapodásban világosan rögzítették: semmilyen politikai, ideológiai feltételt nem lehet szabni a tagállamoknak az uniós költségvetési források felhasználása kapcsán. A decemberi megállapodás szellemében Magyarország és Lengyelország az Európa Unió Bíróságához fordult, hogy vizsgálja meg az ún. jogállamisági kondicionalitási rendelet megfelel-e az Alapszerződésnek. Az Európai Bizottság vállalta, hogy a rendeletet addig nem alkalmazza, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja. Az Európai Parlament most ismételten megtámadta az Unió egységét szolgáló decemberi történelmi megállapodást. A baloldali többség szintet lépett az Unió megosztását szolgáló ideológiai csatározásokban: megfenyegette az Európai Bizottságot és az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben.

Míg a tagállamok a koronavírus járvány harmadik hullámával küzdenek és minden erejükkel azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, addig az Európai Parlament ahelyett, hogy a félresikerült brüsszeli vakcinabeszerzéssel foglalkozna, ismét mondvacsinált politikai okokból pénzügyi szankciókkal fenyeget. A parlamenti határozat célkeresztjében ezúttal az Európai Bizottság áll, melyen számon kéri az EP, hogy miért nem ment szembe az Európai Tanács döntésével, miért nem alkalmazza még mindig az un. jogállamiság rendeletet. Visszamenőleges eljárásokat sürget az európai baloldal, mielőbb a büntetőpadon szeretné látni Magyarországot és Lengyelországot. Még bizalmatlansági indítvánnyal is megfenyegetik a Bizottságot. Az Európai Parlament a szokásos módon messze túlterjeszkedik a hatáskörén, intézményi háborúra készül, zsarol és fenyegetőzik. Példátlan módon az Európai Bíróságot is politikai nyomás alá helyezi a mielőbbi ítélethozatal érdekében.

A botrányos állásfoglalás egyik társszerzője a magyarországi baloldal képviselője, Cseh Katalin. A magyar baloldal ismét bebizonyította, semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megpróbálja elvenni a Magyarországnak, a magyar polgároknak járó uniós forrásokat. Lelkesen támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak a Magyarországot politikai, ideológiai alapon elítélő európai parlamenti támadásokban. Minden energiájukat arra fordítják, hogy saját hazájuk ellen dolgozzanak. A Fidesz EP képviselői megvédik a magyar embereket a baloldal támadásaival szemben.