Az Európai Parlament a demokrácia és a parlamentarizmus karikatúrája lett

2020. 05. 14.

Az Európai Parlamentben (EP) a mai napon videókonferencia keretében megrendezett plenáris ülésén „Vészhelyzeti kormányzás Magyarországon és annak hatása a jogállamiságra és az alapvető jogokra” címmel tartottak vitát. A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői méltatlannak és kiábrándítónak tartják, hogy miközben Európában már 160 ezren haltak meg a koronavírus járványban, és milliók lettek munkanélküliek, a baloldal és a Soros-hálózat nem az európai polgárok sorsával, hanem továbbra is Magyarország megtámadásával van elfoglalva.

A baloldal annak ellenére kényszerítette az Európai Parlament napirendjére a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről szóló vitát, hogy az Európai Bizottság már kénytelen-kelletlen megállapította: a jogszabály semmilyen módon nem sérti az uniós jogot és a járvány elleni védekezést szolgálja. Kiderült az is, hogy az Európai Parlament korábbi állásfoglalása is szándékos hazugságokat és ténybeli tévedéseket tartalmazott a törvényről és Magyarországról.

Az Európai Parlament a járvány kezdete óta nem tudja biztosítani saját, jogállami elveknek megfelelő működését, hiszen a koronavírus járvány miatti korlátozások miatt kényszerűen távollévő képviselők nem tudnak felszólalni a vitákban.

A baloldali többség képviselői, akik napestig a jogállamról papolnak, még azt sem hagyták, hogy a magyar kormány megszólalhasson a vitában. Az Európai Parlament balliberális többsége úgy kívánt politikai ítéletet mondani Magyarország felett, hogy a tisztességes eljáráshoz fűződő legalapvetőbb elvet is semmibe vette, egyszerűen megakadályozta a magyar kormányzati álláspont megjelenítését a brüsszeli vitában.

A vita során ugyanazok szólaltak meg, és ugyanazokat a hazugságokat szajkózták, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés felépítése miatt folyton támadják hazánkat. Ezek a szereplők évek óta azzal vannak elfoglalva, hogy nyomást gyakoroljanak a bevándorlást határozottan elutasító magyar politikára. Most a koronavírus-törvényt ürügyként felhasználva az elmúlt hetekben soha nem látott mértékű, megalapozatlan politikai támadást intéztek  Magyarország ellen az Európai Unióban.

A magyarországi ellenzék élharcosa a hazánk ellen intézett durva politikai támadásoknak. Annak idején elvbarátaiknak tollba mondták a Tavares-jelentést, majd később a Sargentini-jelentést, folyamatosan hazudoznak Magyarországról, állandóan büntetést követelnek Magyarországnak. A mai vitában is lelkesülten áskálódtak a saját hazájuk ellen.

Deli Andor fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte,hogy a koronavírus járvány végéhez közeledve a legfontosabb az egység megteremtése kell hogy legyen a tagállamok között. „Most kell igazán egységesen kiállnunk az emberek egészségének megőrzése és a gazdaság megsegítésének ügyében. Ebben van szükség tényleges európai összefogásra, annak érdekében, hogy Európa releváns maradjon a globális színtéren. Az Európa Parlamentnek ebben kellene segédkeznie!” Deli Andor hangsúlyozta, hogy ez a vita az európai értékek és alapvető jogi elvek megcsúfolása és a régi koncepciós perek idejét idézi. “Sajnos itt az érvek és a tények senkit sem érdekelnek!” – zárta felszólalását a néppárti képviselő.

A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői ismételten kiálltak Magyarországért és a magyar emberek védelméért. Nekünk változatlanul Magyarország az első!