Hírek

A megsebzett ünnep előestéjén

A megsebzett ünnep előestéjén

2007. 10. 16.

Október 16-án A megsebzett ünnep című film bemutatására kerül sor az Európai Parlamentben, az Európai Néppárti Képviselőcsoport szervezésében. A film a tavalyi budapesti rendőri erőszakról készült alkotás Pesty László rendezésében.

Október 17-én együtt ünnepelünk a brüsszeli magyarokkal a Magyar Hullám Közéleti Társaság és a Fidesz Képvielőcsoportjának közös rendezvényén.

Október 23-án csendes főhajtással, az ‘ 56-os lobogó előtt elhelyezett virágokkal köszöntjük az ünnepet Strassburgban.

A Fidesz EP Képviselőcsoportja viszont nem látja elérkezettnek az időt arra, hogy közösen ünnepeljen a kormánypárti EP képviselőkkel, azokkal, akik az európai elveket súlyosan megsértő hatalmat védik.

A törvénytisztelő polgárokat tavaly októberben ért sérelmeket a mai napig a kormányzat nem orvosolta, sőt az érintett rendőri és politikai vezetőket azóta ki is tüntették. A Kormány úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a “megsebzett ünnephez”. A Fidesz képviselők az áldozatok, az ártatlanul megvert és elhurcolt emberek oldalán áll. Nem tudja az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulóját megünnepelni egy olyan  párt képviselőivel, akik eltűrik, hogy tagtársaik a forradalomat gyalázó, sértő megjegyzéseket tegyenek. A szabadságjogok maradéktalan védelme minden európai politikus alapvető kötelessége.