Hírek

A tömeges bevándorlással mindenki veszít

2021. 11. 24.

Az Európai Parlament kedden este a legális migrációt szorgalmazó jelentésről vitázott. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: a tömeges bevándorlás Európa számára jelentős anyagi költségeket jelent, és veszélyezteti az európai kultúrát. Az elmaradottabb és szegényebb kontinensek számára pedig a kisemmizést jelenti.

Az EP jelentése számos olyan javaslatot tartalmaz, amely könnyítené az Európai Unióba irányuló munkavállalási célú bevándorlást. 

Hidvéghi Balázs szerint a jelentés egy újabb példája annak az erkölcstelenségnek, amit a baloldali képviselők művelnek az Európai Parlamentben. „Az emberi jogok védelmezőjének tüntetik fel magukat, valójában a szegény országok kiszipolyozását erőltetik ezekben a szövegekben” – mondta el Hidvéghi.

Az EP-képviselő szerint a baloldal azt állítja, hogy a bevándorlás mindenkinek jó, gazdaságilag kifizetődő, sőt, hogy ezzel kifejezetten segítünk a szegényebb országokon. „Mindez hazugság. Pont az ellenkezője az igaz. A tömeges bevándorlással mindenki veszít” – mondta el a képviselő.

Hozzátette: ha Európa valóban segíteni akar ezeken a régiókon, akkor nem a legképzettebb munkaerő elszívását kellene erőltetnie, hanem a segítséget kellene odavinni, ahol a baj van. „Gazdasági beruházásokkal, infrastruktúra-fejlesztésekkel ott helyben kell megteremteni egy jobb élet reményét” – zárta szavait az EP-képviselő.