Hírek

A magyar kormány élenjár az erdőtelepítésekben

2019. 09. 17.


„Rohanó világunkban nagy kincs az az alázat és gondolkodásmód, amivel az erdészek bírnak. Miközben ők gondozzák a faji sokféleség fenntartásának egyik zálogát jelentő erdőinket, a világ többségével ellentétben nem 1-2, hanem 20-30 év távlatában gondolkoznak”- jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban azon a plenáris vitán, amelyet az uniós erdők helyzetéről tartottak.

Hozzászólásában Hidvéghi rámutatott: Magyarország területének több mint egyötöde erdő, illetve az erdősítési program keretében idén tavasszal további 22 millió facsemetét ültettek el erdészeink.  „Erdőink nem csak otthont, rejtekhelyet, táplálékot biztosítanak állatok és növények millióinak, hanem aktívan hozzájárulnak a környezetükben élő emberek életminőségéhez, a gazdaság és a vidék fejlődéséhez, és nem utolsósorban az éghajlat egyensúlyban tartásához” – hangsúlyozta a képviselő.

„Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az erdő nemcsak élőhely, nemcsak gazdasági és környezeti tényező, hanem az Úristen által a gondjainkra bízott teremtett világ része, a magyar kormány úgy döntött, hogy további 6000 hektárral növeli a hazai erdőterületek arányát. Jó szívvel javaslom a többi uniós ország kormányának is, hogy ezt a példát kövessék, és saját kontinensünk fáival is legalább annyit törődjenek, mint távoli országok erdőségeivel”- zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.