Hírek

A kormány megvédi a magyar embereket, a baloldal pedig ismét Brüsszel oldalára állt!

2020. 11. 17.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja támogatja a kormány magyar emberek védelmében hozott döntését. Brüsszel egy olyan erőszakos politikai zsarolóeszközt akar létrehozni, amelynek végső soron az a célja, hogy a magyarokra erőltessék a bevándorlókat.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap levélben tájékoztatta Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást. 

A magyar kormány már sokszor felhívta korábban is a figyelmet arra, hogy a következő hétéves költségvetést és a helyreállítási csomagot veszélyezteti, ha ezek felhasználását olyan, pontosan meg nem határozott feltételekhez kötik, melyek a kettős mérce alkalmazásával önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési büntetésekhez. 

Nem Magyarország az, amely zsarolja és helyezi nyomás alá Brüsszelt az uniós költségvetési forrásokról döntő tárgyalások során, hanem épp ellenkezőleg. Mi a magyar emberek mellett állunk és megvédjük az érdekeiket, míg a baloldal a magyar emberekkel szemben megint Brüsszel oldalára állt. A Fidesz és a KDNP  európai parlamenti képviselői megerősítik, hogy Magyarország és a magyar kormány soha nem Európa ellen, hanem éppen Európáért és gyermekeink, unokáink európai jövőjéért küzdött és küzd. Azonban Magyarország az uniós csatlakozáskor nem egy föderalista Európát és nem az Európai Egyesült Államokat választotta, hanem az erős nemzetállamokra épülő, egymást segítő és tiszteletben tartó szövetséget. És nem azért küzdöttünk rendszerváltoztatáskor a magyar szabadságért, hogy a keleti önkényuralmat nyugati önkénnyel váltsuk fel!