Hírek

A határvédelem nemcsak Európát védi, hanem emberéleteket is ment

2019. 07. 17.

„A magyar emberek azzal bíztak meg minket, hogy az Európai Parlament és az uniós vezetés számára is tegyük világossá: az EU külső, szárazföldi és tengeri határait is meg kell védeni, az embercsempészethez asszisztáló NGO-hajók működését meg kell akadályozni, meg kell különböztetni a gazdasági bevándorlókat a valódi menekültektől, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van és nem a bajt idehozni” – jelentette ki mai plenáris felszólalásában Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban.

A néppárti politikus szerint az idő bizonyította, hogy radikálisan kevesebb bevándorló vész oda a Földközi-tengeren, amióta szigorúbb ott a határvédelem. A tömeges haláleseteket az okozza, ha Európa hagyja, hogy az embercsempészek és a tisztázatlan hátterű NGO-hajók zavartalanul működjenek a tengeren. „A határvédelem nemcsak Európát védi, hanem emberéleteket is ment. Ha végre világossá tesszük, hogy nincs értelme elindulni lélekvesztő csónakokkal Afrikából, akkor senki nem fog a tengerbe veszni”.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, az a helyes humanitárius támogatás, ha világossá tesszük, hogy az illegális határátlépés nem járható út. „Ha Európa nem védi meg magát, akkor nagyon rövid időn belül olyan népesedési, biztonsági és kulturális változások következnek be, amelyek az európai civilizáció és az Európai Unió végét jelenthetik, mert senki sem fogja tudni ellenőrizni azt. Az új Európai Parlament felelőssége óriási ebben”.

„Európa a mostani új vezetéssel lehetőséget kapott, hogy végre cselekedjen, józanul, valóban emberbaráti módon életeket mentsen, és egyúttal megvédje az európai emberek érdekeit is” – zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.