Hírek

A feladat az Unió egységének helyreállítása

2023. 01. 17.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a svéd elnökség ismertette programját. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője felszólalásában aláhúzta, az Unió egységét a fősodratú brüsszeli politika az elmúlt években szétverte: tagállamokat támad hátba, vet alá boszorkányüldözésnek, veszi semmibe alkotmányos szuverenitásukat. “A feladat tehát az Unió egységének helyreállítása. Ehhez pedig fordulatra, az elhibázott brüsszeli politika helyett a Szerződések betartására, az európai sokféleség maradéktalan tiszteletben tartására van szükség” – hangsúlyozta a delegációvezető.

A plenáris ülésen Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke ismertette a svéd elnökségi prioritásokat, aláhúzva, hogy elkötelezettek ez EU egységének megőrzése mellett. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője felszólalásában elmondta, az Unió egységét a fősodratú brüsszeli politika verte szét az elmúlt években. Ennek drámai következménye és letagadhatatlan bizonyítéka a Brexit.
Hangsúlyozta: “Az elhibázott brüsszeli politika szétrombolta az Unió egységét. Az illegális migránsokkal szemben a saját és egyben az unió külső határait megvédő tagállamok brüsszeli hátbatámadása, a folyamatos brüsszeli jogállamisági boszorkányüldözés, a hagyományos európai értékek, a család, a vallás és a nemzet ellen intézett frontális brüsszeli támadások és a tagállamok nemzeti és alkotmányos szuverenitását csorbító brüsszeli törekvések verték szét az Unió egységét”

“A feladat tehát az Unió egységének helyreállítása. Ehhez pedig fordulatra, az elhibázott brüsszeli politika helyett a szerződések betartására, az európai sokféleség maradéktalan tiszteletben tartására van szükség” – emelte ki a delegációvezető.