Hírek

A bevándorláspárti erők most pénzzel zsarolnának

2021. 02. 10.

Az Európai Parlament a határon lefolytatott menekültügyi eljárásokról fogadott el jelentést. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint a baloldali pártoknak továbbra sem az európaiak biztonsága, hanem a szabályokkal visszaélő bevándorlók jogai az elsődlegesek.

Az Európai Parlament plenáris ülése kedden este a határon lefolytatott menekültügyi eljárások végrehajtásáról szóló jelentést fogadott el. Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint a magyar álláspont továbbra is világos: kizárólag az léphet be az Európai Unió területére, aki elbírált kérelme alapján nemzetközi védelemre jogosult. „Érdemi, mindenkire kiterjedő, a határon lefolytatott eljárást szeretnénk látni a jelenleg is tárgyalások alatt álló új uniós szabályokban. Nem hagyhatjuk, hogy a szabályok könnyű kijátszásával embercsempészek vagy egyéb bűnözők éljenek vissza az európaiak jóindulatával” – mondta el Hidvéghi Balázs.

Az EP baloldali erői természetesen most is felsorakoztak a bevándorlók jogainak védelmében. A jelentésben túlhangsúlyozott garanciális szabályok mellett arról azonban álszent módon hallgatnak, hogy emberek tömegjei papírok nélkül érkeznek, és nem hajlandóak a hatóságokkal együttműködni. Továbbra is szó van viszont a jelentésben arról, hogy a hatóságok tevékenységének vizsgálatába a különböző NGO-kat is be kellene vonni. A baloldali javaslatok ráadásul odáig mentek, hogy bizonyos kötelezettségek nem teljesítése esetére egyenesen az uniós kifizetések felfüggesztésére hívják fel az Európai Bizottságot.

„Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy a határon a menekültügyi eljárásokat a nemzetközi jog betartásával kell lefolytatni, ugyanakkor ésszerű szabályok megalkotására van szükség, amelyek a visszaéléseket is képesek kiküszöbölni. Az európai emberek biztonságát semmilyen formában nem kockáztathatjuk. Márpedig ilyen tekintetben az Európai Parlament baloldali többsége gyakorlatilag ismételten a bevándorlók oldalára állt”- hívta fel a figyelmet a néppárti politikus.