Esélyegyenlőség és szociális ügyek

Az Európai Szociális Alap a foglalkoztatás növelésének szolgálatában

Az Európai Szociális Alap a foglalkoztatás növelésének szolgálatában

2010. 10. 08.

Az Európai Szociális Alap jövőjéről folytatott vita során Őry Csaba hozzászólásában kiemelte az uniós kohéziós politika jelentőségét, mely a politikus szerint különösen felértékelődik az Európai Unió új pénzügyi keretéről induló vita során.

Az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának néppárti koordinátora szerint a Strukturális Alapok közé tartozó Európai Szociális Alap kivételes jelentőséggel bír a munkahelyteremtés szempontjából, különösen napjainkban, a pénzügyi és gazdasági válságból való kilábalás során. "Nem veszíthetjük szem elől a tényt, hogy strukturális feszültségek jellemzik a tagállami munkaerőpiacokat, amelyek helyi segítséget, megoldást igényelnek. Erre pontosan megfelelnek az Európai Szociális Alap által finanszírozott projektek" – fejtette ki Őry.

A fideszes EP-képviselő felszólalásában felhívta a figyelmet, hogy a munkahelyteremtés érdekében egységes kohéziós politikára van szükség. "Az EU 2020 gazdasági stratégia célkitűzéseit és a ténylegesen elért eredményeket jobban figyelembe vevő kohéziós politikára van szüksége az Európai Uniónak. Emellett rugalmasabbá, átláthatóbbá kell tenni ezeket az eszközöket" – fejtette ki a néppárti politikus. Őry Csabának a foglalkoztatási iránymutatásokról készített, az EU 2020 gazdasági stratégia részét képező jelentését szeptember elején fogadta el az Európai Parlament plenáris ülése.