Hírek

145846806_994

Szanyi Tibor azonnal kérjen bocsánatot a magyar nőktől!

2017. 06. 09.

„Nem engedhetjük meg, hogy az Európai Parlament bármely tagjától nagy nyilvánosság előtt a nők emberi méltóságát súlyosan sértő nyilatkozatok hangozzanak el” – jelentette ki Erdős Norbert EP-képviselő Brüsszelben. A fideszes politikus Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő korábbi Facebook-bejegyzésére reagált, melyben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal becsmérelte a magyar nőket.

Szanyi Tibor, a Magyar Szocialista Párt tagja, az Európai Parlament szocialista frakciójának EP-képviselője a nőkre vonatkozóan az alábbi bejegyzést tette közzé:

„Az Orbán-világ által kifejlesztett magyar nőmodell a ‘lófejű k…va.”’

„Az Európai Parlamentben mindannyiunk kötelessége a nők jogainak védelme mind az EU-ban, mind azon kívül. Nem engedhetjük meg, hogy az EP bármely tagjától nagy nyilvánosság előtt a nők emberi méltóságát súlyosan sértő, az Európai Unió alapszerződéseivel és az Alapvető Jogok Chartájával ellentétes, szexista nyilatkozatok hangozzanak el” – jelentette ki Erdős Norbert. A néppárti képviselő hozzátette: világossá kell tennünk Szanyi Tibor számára, hogy az Európai Parlament, mint az emberi jogok egyik fő európai letéteményese, ezt nem tűri el.

Erdős Norbert hangsúlyozta: „Minden jóérzésű európai polgár nevében Szanyi Tibort nyilvános bocsánatkérésre szólítom fel.”